Hunaja on luonnon oma makeutusaine, jota voi käyttää kaikessa ruuanvalmistuksessa sokerin sijaan.
Hunaja on sataprosenttinen luonnontuote. Siihen ei ole lisätty, eikä siitä ole poistettu mitään.
Hunaja sisältää pääosin fruktoosia ja glukoosia. Lisäksi hunajassa on myös muita sokerilajeja ja vettä. Muita ainesosia on ainoastaan 3%. Kuitenkin niillä on hunajan terveydellisten vaikutusten kannalta suuri merkitys. Nämä ainesosat ovat entsyymejä, hivenaineita ja vitamiineja.
Hunaja aistitaan 1.3 kertaa tavallista sokeria makeammaksi. Painon mukaan vertailtaessa hunajassa on 20% vähemmän kaloreita. Siksi saman makeuden tunteen saa hunajasta noin 40% pienemmällä energiamäärällä.
Hunaja nostaa veren sokeria hitaammin kuin taloussokeri. Hunaja antaa päivään energiaa ja vastustuskykyä.
Hunaja sisältää 330kcal/100g.
Lisää hunajasta löydät Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.